Pasgeboren baby verdrinkt in wc-pot

Een 23-jarige studente in Şişli is op het toilet bevallen van een baby. De pasgeboren baby is hierbij door verdrinking omgekomen, meldt de Turkse krant Milliyet..
Redactie

De uitwisselingsstudente Karin O. van Duitse komaf woonde samen met medestudenten in een studentenhuis. Tijdens een gezellige avond kreeg ze hevige buikpijn en rende ze naar het toilet. Eenmaal op de wc riep ze in het Engels “Er komt iets uit!”, waarna haar vrienden de hulpdiensten hebben gealarmeerd.

Karin was al bevallen van een baby voordat de ambulance ter plaatse was. De hulpverleners troffen de baby met het hoofd in het water aan. Zowel moeder als baby zijn naar het ziekenhuis gebracht. De baby was echter reeds overleden. Uit autopsie is gebleken dat de baby levend ter wereld was gekomen en ook levensvatbaar was.

In een verklaring geeft Karin aan dat ze tot aan de bevalling niet wist dat ze zwanger was. Ze zegt dat ze de anticonceptiepil gebruikt waardoor de menstruatie uitbleef. De gewichtstoename weet ze aan de Turkse kebab en gerechten.

Karin wordt aangeklaagd voor dood door schuld. Ze zal binnenkort voor de rechter verschijnen.