Persoverzicht 11 maart

Door | Algemeen

Alle kranten gaven plaats aan de uitspraken van Abdullah Gül betreft het terreurprobleem van het land: ‘De PKK moet oprecht zijn‘ stond op de voorpagina van Milliyet. De president zei dat een overgroot deel van het Turkse volk positief is over de stappen die genomen zijn voor vrede, en dat het aan de PKK is om de wapens neer te leggen. De krant Hurriyet schrijft ‘Drie voorwaarden van Gül‘, namelijk het afstand nemen van geweld, vermijden van propaganda en psychologische activiteiten.

Ook was de brand in Duitsland, waarbij 7 kinderen en hun moeder om het leven kwamen. ‘Turkse gezin vergaat‘ staat er in de Hurriyet van vandaag. ‘Opnieuw, brand in Duitsland‘ luidde de kop van Yeni Safak, doelend op de rechts-extremistische brandstichtingen in het verleden waarbij vele Turken zijn omgekomen.

De Duitse politie houdt aan dat de brand is gestart na een elektrische storing, maar de Turkse vicepremier Bekir Bozdag heeft gevraagd om een ‘grondig en transparant onderzoek’ van de Duitse overheid om twijfels te voorkomen, aldus de krant Zaman.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...