Turks.nl

Persoverzicht 11 maart

De Turkse kranten schreven vandaag over de uitspraken van President Gül betreft de vredesgesprekken met de terreurorganisatie PKK en de brand in Duitsland waar acht Turken om het leven zijn gekomen.

Alle kranten gaven plaats aan de uitspraken van Abdullah Gül betreft het terreurprobleem van het land: ‘De PKK moet oprecht zijn‘ stond op de voorpagina van Milliyet. De president zei dat een overgroot deel van het Turkse volk positief is over de stappen die genomen zijn voor vrede, en dat het aan de PKK is om de wapens neer te leggen. De krant Hurriyet schrijft ‘Drie voorwaarden van Gül‘, namelijk het afstand nemen van geweld, vermijden van propaganda en psychologische activiteiten.

Ook was de brand in Duitsland, waarbij 7 kinderen en hun moeder om het leven kwamen. ‘Turkse gezin vergaat‘ staat er in de Hurriyet van vandaag. ‘Opnieuw, brand in Duitsland‘ luidde de kop van Yeni Safak, doelend op de rechts-extremistische brandstichtingen in het verleden waarbij vele Turken zijn omgekomen.

De Duitse politie houdt aan dat de brand is gestart na een elektrische storing, maar de Turkse vicepremier Bekir Bozdag heeft gevraagd om een ‘grondig en transparant onderzoek’ van de Duitse overheid om twijfels te voorkomen, aldus de krant Zaman.

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl