Persoverzicht 7 maart

Door | Algemeen

De Turkse krant Habertürk citeert de uitspraak van Erdoğan op de voorpagina: ‘Ieder barbaar die geweld gebruikt tegen vrouwen zal gestraft worden door de wet’. De krant Zaman citeert een ander uitspraak van de premier tijdens dezelfde toespraak: “Als alle vrouwen ‘stop’ zeggen tegen terreur, zal het terrorisme stoppen”.

Andere Turkse dagbladen schreven over het rapport betreft Uludere, waar 34 burgers om het leven kwamen bij bombardementen van het Turkse leger: Hürriyet zegt dat er niemand wordt beschuldigd in het rapport dat is samengesteld door de mensenrechtencommissie van het parlement, en alleen wordt gemeld dat er ‘gebrek aan coördinatie was tussen militaire en civiele ambtenaren.

Ook werd er geschreven over ex-generaal Izzettin Iyigün die verdacht is wegens betrokkenheid bij de couppoging in 1997. Hij werd woensdag gearresteerd, omdat onder zijn bevel werd gemarcheerd met tanks door de straten van Ankara, om de regering te ‘waarschuwen’.

Bijna alle Turkse kranten gaven plaats aan de rode kaart die de Turkse scheidsrechter Cüneyt Çakır gaf aan een speler van Manchester United tijdens de wedstrijd tegen Real Madrid. ‘Wereld verdeeld over besluit’ schrijft dagblad Habertürk.

‘UEFA straft Sir Ferguson voor Çakır’ staat vermeld in de krant STAR, doelend op het onderzoek dat UEFA is begonnen omdat Ferguson mediaverplichtingen niet is nagekomen. Milliyet gaf plaats aan de mening van UEFA-observer Collina. Hij was tevreden over het fluiten van de Turkse arbiter, maar vond dat ook Ferdinand gestraft moest worden omdat hij Çakır protesterend applaudisseerde.

© Turks.nl

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...