PKK blokkeert weg voor ambulances – Turks leger vervoert zieke baby

Door | Algemeen

Het kind was twee maanden te vroeg geboren en moest met spoed naar een groter ziekenhuis om ademhalingsproblemen. De weg werd vernield en geblokkeerd door de groep, waardoor de ambulance niet door kon rijden. Het Turkse leger besloot het kind te helpen door vervoer in een legerhelikopter te bieden.

Naar verluidt is Zennüre Deniz (32) gisteravond naar het ziekenhuis in het district Başkale (provincie Diyarbakir) nadat de weeën waren begonnen. Daar is zij bevallen van een kind. De artsen hebben besloten de pasgeboren baby over te plaatsen naar een ziekenhuis in Van vanwege de ademhalingsproblemen.

De pasgeborene is met couveuse in de ambulance geplaatst. Helaas moest de ambulance terugkeren vanwege een blokkade op de autoweg tussen Van en Hakkari. Bij terugkomst hebben de autoriteiten om hulp gevraagd bij de plaatselijke Turkse gendarmerie.

De moeder en het pasgeboren kind zijn per helikopter overgevlogen van Başkale naar Van. De ambulance die in Van al klaarstond heeft hen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de laatste meldingen is het kind qua gezondheid in orde.

Turks.nl / Halim Gökduman

aa picture 20140612 2540341 webaa picture 20140612 2540345 webaa picture 20140612 2540347 web

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...