Politie stuurt Syrische vluchtelingen Turkse stad uit

Turks.nl Redactie

Ruim 100 Syrische vluchtelingen in de stad Kale zijn door de politie de stad uit gestuurd nadat bekend werd dat een 14-jarig meisje seksueel was misbruikt.

De politie arresteerde zeven mannen. Van die zeven mannen zijn zes van Syrische komaf en één van Turkse komaf. Inwoners van de stad gingen massaal de straat op om te protesteren.

Er werd vanuit Denizli en andere steden extra politie gezonden naar de stad om de menigte onder controle te houden.

Het hoofd van de politie in de provincie Denizli kwam ter plekke en op meerdere plekken heeft de gendarmerie en de Mobiele Eenheid veiligheidsmaatregelen genomen.

Verder zijn meerdere gepantserde voertuigen gestuurd naar het gebied. Demonstranten mogen niet meer in de buurt van het gebouw van de stadsgouverneur komen.

Twee Syriërs die door de menigte wilden rijden werden aangevallen door woedende demonstranten. De politie kwam snel ter hulp en haalde de twee met gepantserde voertuigen uit de menigte.

De ruim 100 Syriërs in de stad zijn de stad uit geëvacueerd onder politiebegeleiding. Inmiddels heeft de openbare aanklager een mediaverbod ingesteld rond berichtgevingen uit de stad.

Pas nadat door luidsprekers werd omgeroepen dat alle Syriërs de stad uit zijn gestuurd en de zeven verdachten naar de gevangenis zijn gestuurd, keerde de rust terug in de stad.