Politieoperatie tegen oppositiekrant Sözcü om FETÖ

Turks.nl Redactie

Er is een politieoperatie gaande tegen de grootste oppositiekrant van Turkije, Sözcü, op verdenking van banden met de sekte FETÖ.

Sözcü is de op twee na meest gelezen krant van Turkije en daarmee de grootste oppositiekrant van het land.

De hoofdredacteur van Sözcü, Metin Yilmaz, bevestigt het bericht. Het zou gaan om een bericht van verslaggever Gökmen Ulu. Hij had de vakantieplek van president Erdogan bekend gemaakt.

Daardoor werd het huis de directeur van Sözcü met een slotenmaker opengebroken en werd een tablet in beslag genomen. Er is zelfs een huiszoekingsbevel.

De directeur van financiën is ook bezocht, maar er is niets meegenomen. Momenteel zouden ze in het huis van Ulu zijn voor onderzoek. Momenteel is er nog niemand meegenomen naar het bureau. ”Maar we weten niet wat er kan gebeuren over 4 of 5 uur”, zegt Yilmaz.

Er zou een arrestatiebevel zijn uitgevaardigd tegen de directeur van Sözcü, die momenteel in het buitenland zou zijn.

Sözcü – FETÖ

Op de vraag, wat de banden zijn van de opppositiekrant met de FETÖ-sekte, zegt Yilmaz: ”Dit is ook wat raar is. We begrijpen het niet. Het lijkt op een grap. Wat hebben wij te maken met hen? Iedereen heeft met hen te maken gehad, maar wij niet. Wij schreven als eerste over FETÖ. Toen niemand hen FETÖ noemde, noemden wij ze FETÖ. Wij vertelden hoe gevaarlijk ze zijn.

Wij zeggen al tien jaar, dat die nepperd, Gülen, terug gehaald en berecht moet worden. FETÖ heeft ons constant aangeklaagd. Tijdens het Ergenekon-proces, noemden ze ons coupplegers. Nu zeggen ze dat het FETÖ was.”

  • Loading...