Publicatie rapport Gazavloot opnieuw uitgesteld

De Verenigde Naties hebben de publicatie van het rapport over de crisis tussen Israël en Turkije na de Israëlische aanval op een humanitaire vloot voor Gaza, opnieuw uitgesteld.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Zo meldt hln.be.

De publicatie was voorzien voor deze week, zegt de Turkse minister van Buitenlandse Zaken vandaag.

“De aanvraag tot annulatie was afkomstig van Israël, net zoals ook de vorige keren het geval was”, aldus Selcuk Unal, woordvoerder van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken. De publicatie werd eerder al twee keer uitgesteld om beide partijen de kans te geven om hun geschillen grotendeels op te lossen.

De diplomatieke relaties tussen beide landen zijn gespannen sinds Israëlische commando’s in mei 2010 een aanval uitvoerden op een schip dat deel uitmaakte van een hulpkonvooi voor Gaza. Bij de aanval in internationale wateren werden negen Turken gedood.

De Turkse autoriteiten lieten afgelopen week nog weten dat de banden tussen beide landen niet zullen verbeteren, zolang Israël geen excuses aanbiedt voor het incident. Deze laatste verklaarde echter dat ze bereid zijn om hun spijt te betuigen, maar dat er geen excuses zullen volgen. 

  • Loading...