Regering biedt excuses aan

Door | Algemeen

Volgens Arinc waren de protesten tegen de aanleg van een winkelcentrum op de plek waar nu nog een park ligt van oorsprong gerechtvaardigd. Hij zei dat ook dat hij later vandaag een ontmoeting heeft met een aantal protestleiders.

De afgelopen dagen groeide het lokale verzet tegen de bouwplannen uit tot een algemeen protest in verschillende Turkse steden tegen de regering van premier Erdogan. Bij gewelddadige confrontaties tussen betogers en de oproerpolitie vielen tot nu toe twee doden en raakten honderden mensen gewond.

Correspondent Bram Vermeulen in Istanbul zegt dat de excuses van de regering weinig indruk zullen maken bij de demonstranten zolang ze niet uit de mond van premier Erdogan komen. Die zei gisteren nog dat de protesten niets te maken hebben met de bouwplannen in Istanbul, maar dat zijn politieke rivalen achter de onlusten zitten. 

Veel schade
Ook meldt de vice-premier dat er tot nu toe tot 70 miljoen lira schade is aangebracht aan de omgeving. 110 politieautos zijn verwoest, 207 personenauto’s zijn in brand gestoken en sommige partijkantoren van de Ak Partij zijn aangevallen, aldus Arinc.

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...

#MeToo in Turkije: Bekende Turkse acteur geboycot door regisseurs en producers

De #MeToo-bekentenissen zijn overgewaaid naar Turkije. De...

Beroemde Turkse acteurs in Amsterdam

De bekende acteurs Aslı Enver, Sarp Akkaya en Güven...

Turkse universiteit organiseert gratis boottour in Nederland

De Turkse Istanbul Aydın Universiteit organiseert op 23...