Reuters: ‘VS overwegen terugtrekken troepen uit Syrië’

Turks.nl Redactie

Het gerespecteerde nieuwsagentschap Reuters meldt dat de Verenigde Staten overwegen om hun troepen uit Syrië terug te trekken.

Het nieuws komt op een moment dat het Turkse leger klaarstaat om het noorden van Syrië binnen te vallen. Het noorden van Syrië ten oosten van de rivier Eufraat wordt momenteel bezet door YPG, de Syrische tak van de terroristische PKK.

Loading...

In die regio wordt de YPG beschermd door de VS. Er vinden regelmatig wapenleveranties plaats en de VS traint daar terroristen. Het Turkse leger staat nu klaar om die regio te bevrijden van de terreurbeweging, ondanks de Amerikaanse aanwezigheid.

Eerder dit jaar werd het district Afrin ten westen van de Eufraat bevrijd door het Turkse leger van YPG-terroristen.  Daar werd de YPG beschermd door Rusland, die de militairen daar terugtrok vlak voor de Turkse operatie.

Loading...

Update

President Trump heeft op Twitter het terugtrekken van het leger bevestigd. Hij schrijft dat IS de enige reden was van de Amerikaanse aanwezigheid in Syrië en dat IS nu verslagen is.

Loading...

 

  • Loading...