Rosenthal bezoekt Syrische vluchtelingen

Door | Algemeen

Dat meldt het ministerie van buitenlandse zaken.

Hij sprak er met bewoners en Turkse autoriteiten die het kamp leiden. Ook had hij een gesprek met Syrische activisten.

Rosenthal bezocht onder meer een wooncontainer, een veldhospitaal, een school en een plek waar psychosociale counseling wordt gegeven. ‘Ik ben zeer onder de indruk van de manier waarop de Turkse overheid deze vluchtelingen opvangt en bescherming biedt’, aldus Rosenthal.

Kilis is met 12.000 bewoners het grootste en oudste opvangkamp in Turkije. Het wordt beheerd door de Turkse overheid, met steun van UNHCR en de Turkse Rode Halve Maan. De burgemeester van Kilis, Abdi Bulut, bedankte Rosenthal voor de extra hulp die Nederland beschikbaar stelt. Bovenop de zeven miljoen euro die Nederland al uittrok voor hulp aan Syrische vluchtelingen zegde Rosenthal woensdag ruim 4 miljoen extra toe.

In de Zuid-Turkse plaats Gaziantep sprak Rosenthal met activisten die in Syrie onder meer schendingen van mensenrechten vastleggen en humanitaire hulp verlenen. Zij zijn veelal actief op locaties in Syrie waar internationale hulporganisaties niet kunnen komen. Rosenthal liet zich op de hoogte brengen over hun werk en de actuele situatie in Syrie. De minister sprak zijn steun uit voor hun activiteiten.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...