‘s Werelds eerste echte vampier in Turkije

In Turkije wordt een 23-jarige man met een dwang voor het drinken van bloed, onder toezicht gehouden. Volgens velen wordt hij inmiddels gezien als ‘s werelds eerste mogelijke ‘vampier’.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

De Turkse man, die overigens anoniem wil blijven, is al meerdere malen gearresteerd geweest. Via één van de meest prestigieuze tijdschriften ter wereld,  the Journal of Psychotherapy and Psychometics, vertelt hij zijn verhaal.

Volgens psychiater Direnc Sakarya heeft de man een persoonlijkheidsstoornis overgehouden aan de vele traumatische gebeurtenissen die in zijn leven hebben plaatsgevonden. Deze stoornis, in combinatie met chronische depressie en alcoholmisbruik, uit zich in het ‘vampirisme’, de dwangmatige behoefte voor het drinken van bloed.

De man heeft zichzelf en anderen al meerdere malen verwond om zijn behoefte te kunnen bevredigen. Zijn vader, die ten einde raad was, werd uiteindelijk zelfs genoodzaakt bloed aan te schaffen van de bloedbank.

Inmiddels wordt hij in een ziekenhuis in Sakarya onder toezicht gehouden en behandeld. Volgens de doktoren is de drang voor het  bloeddrinken licht afgenomen.

© Turks.nl / Esra Çakar

  • Loading...