Schokkende uitspraken Pirlo over Fatih Terim

De woorden van de legendarische voetballer Andrea Pirlo over de Turkse trainer Fatih Terim trekken de nodige aandacht binnen de Turkse media.

De woorden komen uit Pirlo’s boek ‘I Think Therefore I Play’ dat in 2014 uitkwam. Dat het nu pas onder aandacht komt van de Turkse media, heeft te maken met het feit dat het boek nog niet in het Turks te verkrijgen is en dat de prestaties van Terim tijdens het EK tegenvallen. De uitspraken kwamen onder de aandacht na een tweet van een Turkse voetballiefhebber.

Pirlo kent Terim van de korte periode dat de Turk AC Milan trainde in 2001/2002. “Een raar persoon die allergisch was voor regels. Het was duidelijk dat het niet lang zou volhouden bij Milaan”, begint zijn herinneringen met Terim. “Hij kwam te laat aan voor de lunch, kwam naar vergaderingen zonder een stropdas en ging vroeg weg om thuis Big Brother te kunnen kijken”, beweert de voetballer. “Je zag hem rondlopen in schreeuwende kleding, lijkend op John Travolta”.

Voor en tijdens de wedstrijden was de toestand nog chaotischer, zegt Pirlo. “De team-meetings waren onvergetelijk. Hij stond voor een tactiekbord en tekende 11 cirkels. Op ten duur stonder er zo veel notities en pijlen op, dat we de cirkels niet meer konden zien. Alleen de keeper wist nog waar hij moest staan. Hij wees een cirkel aan en zei ‘Oke, Costacura, jij moet hier heen’. Ik moest ingrijpen: ‘Maar baas, je zei net dat ik dat was, niet Costacura'”.

Terim zou soms zelfs de verdedigers verwarren met de aanvallers van het team. “Ik dacht dat hij het expres deed. Vier spitsen en twee verdedigers. De 2-4-4 droom van Berlusconi”, grapt Pirlo. Terim zou een beperkte kennis hebben in tactiek en zou volledig gericht zijn op het motiveren van zijn spelers in de kleedkamer met een luide en enthousiaste speech. “Dit werkt misschien in de andere teams waar hij actief was, maar niet hier” voegt Pirlo eraan toe.

Lees het origineel hier: