Servet Tazegül Europees Kampioen

Servet Tazegül (25), de Turkse sporter van Azerbeidzjaanse afkomst heeft op het Europees Kampioenschap Taekwondo de titel veroverd in de klasse tot 68 kg.
Turks.nl Redactie

Dat meldt Anadolu Agency.

Eerder haalde Tazegül de goud binnen tijdens de spelen in Londen (2012). In Beijing was zijn prestatie goed voor een bronzen medaille.

Servet begon het toernooi tegen de Bulgaarse Vladimir Dalakliev, waar hij 8-7 van won. Zijn tweede wedstrijd was tegen de Spaanse Daniel Quesada Barrera. Daar won hij opnieuw van met 8-7 en was goed voor een plek in de halve finale. In de halve finale stond hij met 21-23 achter tegen Vladislav Arventii, maar mocht zich in de finale plaatsen toen zijn tegenstander 10 waarschuwingen kreeg. In de finale speelde Tazegül tegen de Russische Aleksey Denisenko. Toen het wedstrijd resulteerde met 10-10 gelijkspel, werd de winnaar bepaald met een gouden punt, die Servet maakte.