Sneijder: ”Ik ga geen andere club zoeken vanwege Turkijerel”

Turks.nl Redactie

In een interview zegt Sneijder niet geraakt te zijn door de diplomatieke rel tussen Turkije en Nederland.

”De mensen zijn nog net zo aardig als altijd. En wat de kwestie zelf betreft: ik heb er echt geen mening over. Politiek interesseert me niet. Ik weet dat het speelt, natuurlijk, maar verder is het voor mij geen item”, aldus Sneijder. Ondanks aandringen van de reporter om te reageren op de beledigende uitspraken naar Nederland, zoals dat ze fascisten zijn en een overblijfsel zijn van het nazisme, van president Erdogan, bleef Sneijder weigeren zich te mengen in de politiek.

Enkele maanden terug was Sneijder aanwezig op een benefietwedstrijd voor de slachtoffers van de aanslag op het Besiktas-stadion. Op de vraag of hij spijt heeft van de ontmoeting met president Erdogan aldaar zegt hij: ”Ik werd uitgenodigd voor dat duel, dus dan ga je. Ik wilde ook laten zien dat ik me betrokken voel bij het Turkse volk, dat heel veel ellende heeft moeten doorstaan door alle onrust. En als Erdogan dan voor me staat, dan geef ik hem gewoon een hand. Volgens mij had iedereen dat gedaan in mijn situatie. Daar heb ik absoluut geen spijt van.”

Tot slot vindt Sneijder de onrust in Turkije geen reden om te vertrekken: ”Ik ben Nederlander en woon met mijn gezin in zijn land. Maar het raakt mij niet persoonlijk’. Het zou voor mij nooit een reden zijn om een andere club te zoeken. Of er wel een andere reden is ? Dat gaan we komende zomer analyseren”, aldus Sneijder.