Spelers film Dağ II omgekomen bij PKK-aanslagen

Twee militairen die een rol hadden in de film Dağ II zijn omgekomen bij aanslagen door de PKK. Dat meldt de Turkse nieuwssite Sözcü.
Turks.nl Redactie

‘Dağ II’, vertaald ‘berg’, is een vervolg op de eerste film waarbij twee militairen, die elkaar haten, midden in een hinderlaag terechtkomen. Dit keer zijn de twee zelfde militairen in Irak voor een geheime operatie om een journalist te redden uit handen van de IS. Na een week is het al gezien door bijna 800 duizend mensen.

PKK
Twee militairen die een rol hadden in de film zijn omgekomen bij aanslagen door de terreurorganisatie PKK. Dat bevestigt Ufuk Bayraktar, één van de hoofdrolspelers, in een interview. De naam van één van de slachtoffers is Yunus Emre Ucar (foto). De identiteit van het andere slachtoffer is onbekend.

dag-2-oyuncusuyunus-emre-ucarin-sehit-oldugu-ortaya-ciktim1m7RaNOi0ucGlZacwFm8w.jpg

Tijdens meerdere scènes in de film zijn echte commando’s te zien, samen met commando’s die hun training nog niet hadden afgerond. “Veel van hen zijn na de opnames geplaatst in teams die vechten tegen terrorisme. De echte strijd is nog op volle gang” zegt Bayraktar in zijn interview. 

Trailer Dağ II: