Stadscentrum Afrin veroverd door Turks leger

Turks.nl Redactie

Het Turkse leger en milities van het Vrije Syrische Leger hebben het stadscentrum van Afrin onder controle genomen. De inname is precies 

Als eerst werd het zuidwesten van Afrin bevrijd. Speciale eenheden zijn momenteel in Afrin om de stad volledig te bevrijden van terroristen die zich nog verzetten.

Het was al bekend dat YPG het stadscentrum had ontvlucht. Er is daarom geen groot gevecht geweest om het stadscentrum over te nemen. Om 8.30 uur werd de overname bekendgemaakt.

Net als in het gebied dat werd veroverd in ‘Operatie Eufraat Schild’, ten oosten van Afrin, zal het gebied worden overgedragen aan het Vrije Syrische Leger.

Naar verwachting blijven Turkse militairen wel aanwezig voor de veiligheid. De Turkse Strijdkrachten delen beelden op social media vanuit het stadscentrum van Afrin.

18 maart

De verovering komt in de nacht van 17 op 18 maart. 18 maart is een belangrijke datum in de Turkse geschiedenis: op 18 maart 1915 wonnen Turken de Slag om Gallipoli.

Afrin

Het volledige district is nog niet in handen. Er is nog één subdistrict in handen van YPG, Mabtali. Volgens het Turkse leger zijn 44 Turkse militairen gesneuveld in de strijd om Afrin. 202 militairen raakten gewond.

Er zouden 3.530 terroristen zijn gedood, verwond of zijn opgepakt, in ieder geval uitgeschakeld.