‘Syrisch regime leger valt Afrin binnen’

Turks.nl Redactie

Volgens de Syrische staatstelevisie SANA zal het leger van het Assad-regime Afrin binnen enkele uren binnenvallen. Eerder waren er al geruchten over een mogelijke deal tussen het regime en YPG, de Syrische tak van de terroristische PKK.

Als het Syrisch leger Afrin daadwerkelijk binnenvalt, zal Turkije voor het eerst gaan vechten met het Syrisch leger. Binnen enkele uren zouden milities gelieerd aan het Assad-regime het district binnenvallen.

Turkije is momenteel ook in Afrin en vecht daar tegen YPG, de Syrische tak van de terroristische PKK.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS-terroristen.

Vanwege de militaire operatie werden verschillende Turkse moskeeën en verenigingen aangevallen in heel Europa, ook in Nederland. Ook Turkse Nederlanders zijn aangevallen door PKK’ers.

  • Loading...