‘Syrische tanks naar Turkse grens’

Een hoge militair van het Syrische verzet zegt dat het regime 170 tanks in de richting van de Turkse grens ten noorden van Aleppo heeft gestuurd.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares


Dat meldt nos.nl

Volgens hem is niet duidelijk of de tanks verplaatst zijn vanwege de spanningen met Turkije of dat ze bedoeld zijn voor een aanval op opstandige steden en dorpen.

Generaal Mustafa al-Sheikh zegt dat de tanks verzameld zijn bij de Infanterie School, op 30 kilometer van de grens. Al-Sheikh is hoofd van de Hogere Militaire Raad, een vereniging van officieren die zijn gedeserteerd uit het Syrische leger. Zijn bewering kan niet uit onafhankelijke bron worden bevestigd.

De spanningen tussen Syrië en Turkije zijn hoog opgelopen sinds Syrië vorige week een Turkse straaljager neerschoot. Gisteren heeft het Turkse leger versterkingen naar de grens gestuurd.

Crisisberaad
Zaterdag is er in Genève hoog overleg over de crisis in Syrië. Op uitnodiging van de speciale gezant Kofi Annan komen onder meer VN-topman Ban ki-Moon en de ministers van Buitenlandse Zaken van de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk China en Rusland bijeen. Annan wil dat ze een speciale groep vormen die een uitweg moet zoeken uit de burgeroorlog in het land.

  • Loading...