Syrische troepen vechten aan grens met ‘terroristen’ uit Turkije

Syrische grenswachten blokkeerden naar eigen zeggen vandaag een infiltratiepoging van ongeveer “35 terroristen” vanuit Turkije.
Turks.nl Redactie

Dat meldt nrc.nl

Bij gevechten zouden infiltranten gewond zijn geraakt en geholpen zijn door het Turkse leger.

De gewonden zouden getransporteerd zijn naar ziekenhuizen door Turkse legervoertuigen. Het regime van de Syrische president Bashar al-Assad heeft in toenemende mate te maken met gedeserteerde soldaten en rebellen die de strijd aangaan met regeringstroepen. Volgens SANA zouden er bij de gevechten geen slachtoffers zijn gevallen bij de gevechten aan de grens.

Syrische deserteurs opereren vanuit Turkije
De banden met buurland Turkije verslechterden nadat het regime van Assad geen gehoor gaf aan oproepen van de Turkse regering om het geweld tegen de burgers te staken. Volgens de Verenigde Naties zijn bij de al bijna negen maanden durende volksopstand tegen het Syrische regime al zeker vierduizend doden gevallen. 

Ankara zinspeelt al langer over het oprichten van een bufferzone langs de negenhonderd kilometer lange grens tussen de twee landen. Tienduizenden Syriërs vluchtten al de grens over om te ontsnappen aan het regeringsgeweld. Naar verluidt smokkelen deserteurs en leden van het zogeheten ‘Vrije Syrische Leger’ wapens vanuit Turkije Syrië binnen om aanvallen uit te voeren op de troepen van Assad, schrijft persbureau Reuters.  

  • Loading...