Syrische vluchtelingen niet welkom in Antalya

Door | Algemeen

Turkije is op dit moment thuis voor ruim anderhalf miljoen vluchtelingen uit Syrië. Enkele honderden duizenden hiervan worden opgevangen in vluchtelingenkampen, maar een overgroot deel woont in steden verspreid over het hele land. Terwijl sommigen een nieuw leven hebben opgebouwd in het land en een baan of winkel hebben, leven er veel van hen verder als bedelaars of gaan de criminaliteit in.

De afgelopen maanden ontstond er onrust in sommige steden tussen de stadsbewoners en de vluchtelingen. Daarbij vielen gewonden.

Antalya

De stad dat de meeste toeristen trekt in Turkije is niet opgenomen in een wet dat is aangenomen over het opvangen van Syriërs. Zo mag de stad vluchtelingen weigeren en uit de stad zetten. “Wij verzoeken ze om de stad binnen 15 dagen te verlaten. Doen zij dat niet, vervoeren wij ze naar de dichtstbijzijnde vluchtelingenkamp” vertelt Cemil Tonbul, de hoofdcommissaris van de stad. Antalya had de overheid zelf gevraagd om een uitzondering. Alleen Syriërs met een reguliere visum of verblijfsvergunning mogen blijven. “Als de uitzondering niet was gemaakt, zou de stad een stroom vluchtelingen ontvangen wat voor grote problemen zou zorgen”, aldus Tonbul.

10378001 883748448326535 8196828561169514760 n

“Vroeger zag ik jou, waar ik ook keek. Nu zie ik Syriërs”

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...