Syrische vluchtelingen willen Turks leger in

Turks.nl Redactie

In Afyonkarahisar hebben 17 Syrische vluchtelingen verklaard het Turkse leger in te willen gaan: “We willen vechten voor de Turkse staat.”

De Syrische vluchtelingen kwamen onder begeleiding van buurtshoofd Ahmet Şen naar het lokale aanmeldcentrum voor militairen.

De groep kwam met een persverklaring. De Syriërs hadden Turkse vlaggen bij zich. Ze lieten weten dat ze de Turkse operaties in Syrië steunen en ook in Syrië willen vechten onder de Turkse vlag.

Het buurtshoofd verklaarde: “De meesten zeiden mij dat ze vluchtten van de burgeroorlog daar en dat de reden daarvan is dat ze niet hun eigen broeders wilden vermoorden. Maar nu willen ze onder de Turkse vlag en gebonden aan de Turkse staat daar vechten. Wij gaan daarvoor nu een aanvraag doen bij het centrum. Hopelijk krijgen ze er toestemming voor.”

In Turkije leven zo’n drie miljoen Syriërs, die vluchtten van de burgeroorlog in hun eigen land, die woedt sinds 2011. Het Turkse leger is vandaag een militaire operatie begonnen om de grensstad Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK.