Terreurleider Öcalan op uniformen PYD’ers

De uniformen van de militanten van de ‘Democratische Unie Partij’ (PYD), die gelieerd zijn aan de terreurorganisatie PKK, bevatten portretten van terreurleider Abdullah Öcalan.
Turks.nl Redactie

Het is bekend dat de PYD de directe Syrische tak is van de PKK. Ondanks dat ze ‘democratisch’ worden genoemd, komen zij openlijk op voor de Marxist-Leninistische ideeën van de terreurorganisatie. Dat wordt bevestigd door de portretten van Abdullah Öcalan, oprichter en leider van de PKK, op de uniformen van meerdere PYD-militanten die zijn gedood of gevangen zijn genomen door de door Turkije gesteunde rebellen. Ook droegen veel militanten/terroristen boeken van Abdullah Öcalan:

006d344049a43f7bce66850d4139c397.jpg

Turkije trekt sinds de inval in Syrië kritiek omdat ze zouden vechten tegen PYD die tegen de IS vecht. Turkije ziet zelf geen verschil tussen de PYD en de PKK die verantwoordelijk is voor ruim 40.000 doden in Turkije. In het afgelopen jaar kwamen ruim 700 Turkse militairen, politieagenten en burgers om het leven bij zware PKK-aanslagen.

Turkije is ervan overtuigd dat de PKK meer terrein krijgt en meer aanslagen pleegt in Turkije wanneer er in het noorden van Syrië een onafhankelijke Koerdische staat wordt gesticht, dat wordt bestuurd met hetzelfde gedachtegoed als de terroristische PKK. Verder wil Turkije voorkomen dat nog meer Arabische steden worden bezet door de PYD waardoor er opnieuw honderden duizenden Arabische inwoners vluchten naar Turkije, zoals dat eerder is gebeurd bij etnische zuiveringen door de PYD. Dit laatste werd bevestigd in een rapport van Amnesty International.

  • Loading...