Terroristen doden 16 dorpsbewoners omdat zij PKK niet hielpen

Afgelopen donderdag kwamen 16 dorpelingen in Diyarbakır om bij een bomaanslag van de PKK. HDP-leider Selahattin Demirtaş riep de dader op om excuses aan te bieden, maar noemde de PKK niet bij naam. 
AvatarTurks.nl Redactie

In een dorp binnen de provincie Diyarbakır werd een vrachtwagen vol explosieven tot ontploffing gebracht. 4 dorpelingen overleden ter plekke , 23 raakten gewond en 12 dorpelingen waren zoek. Met de kracht van de explosie ontstond een gat van 4 meter diep.

PKK-terroristen wilden de vrachtwagen vol explosieven verstoppen in de buurt van een dorp. De dorpelingen gaven echter niet de gewilde reactie en jaagden de terroristen het dorp uit. Tijdens de achtervolging van de dorpelingen lieten de terroristen de vrachtwagen ontploffen. De dag erna werden 3 dorpelingen begraven. De overige 13 vandaag. Ministers Efkan Ala (Binnenlandse Zaken) en Cevdet Yılmaz (Ontwikkeling) woonden de begrafenisceremonie bij.

Oproep Demirtaş
HDP-leider Demirtaş riep de dader op excuses aan te bieden. Hierbij werd de PKK expliciet niet opgenoemd. Om de zoektocht naar de dader te vergemakkelijken, stelde oppositiekrant Sözcü een lijstje op met potentiële daders.

-Maori’s uit Nieuw-Zeeland

-Eskimo’s uit de Zuid- en Noordpool

-Pygmeeën uit Centraal Afrika

-Tsjoektsjen uit Siberië

-PKK

  • -->
    -->