Tienduizenden ontvangen premier – Erdogan beschuldigt economische lobby’s

Door | Algemeen

Erdogan hield er een half-uur lange speech, wat vooral ging over de ontwikkelingen van de afgelopen week.

Erdogan benadrukte in zijn speech dat hij niet de premier is van 50% van de stemmers, maar van 76 miljoen mensen in heel Turkije. Hij noemde zichzelf ‘een dienaar van het volk, die in dienst is van elke inwoner van Republiek Turkije, van oost naar west.’

Doden
“De demonstraties die begonnen om geen 15 bomen hebben tot vandaag 3 levens geëist. De levens van twee jongeren die omgekomen zijn, zijn even belangrijk als het leven van mijn politieagent”.

Optreden Politie
De premier herhaalde zijn woorden over dat de optreden van de politie zal worden onderzocht, en scheidde de ‘vreedzame demonstranten’ met de ‘vandalen’. “We kunnen het niet toelaten dat vandalen de boel in brand steken en verwoesten. Er kan geen sprake zijn van het terugtrekken van de politie, en de vernielingen en plunderingen door de vingers zien.”

Economische lobby
Een zin uit de speech haalde de meeste krantenkoppen: “De economische lobby denkt ons af te laten schrikken door speculaties op de beurs. Maar ze moeten weten dat zij nooit zullen slagen.” De woordvoerders van de demonstranten eisen dat grote bouwplannen in Turkije moeten stoppen, zoals energiecentrales, stuwdammen, 3e brug over de Bosphorus en een megaluchthaven. Sommige experts zeggen dat het vooral de iesen zijn van de ‘economische lobby’s’ die de verdere ontwikkeling van Turkije tegen willen houden.

 © Turks.nl

Wij probeerden de Baklava van Albert Heijn uit

De slimme ondernemers haken in op Islamitische feestdagen:...

Beyaz Show kapt ermee

Het was misschien het meest succesvolle programma van de...

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...

Çağatay Ulusoy en Gizem Karaca veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een groep artiesten, waaronder de bekende acteurs Çağatay...