Tijden van vrede in het Oosten: Militairen wonen bruiloften bij

Jarenlang werden bruiloften uitgesteld wegens hevige gevechten die plaatsvonden in het oosten van Turkije. Nu er wapenstilstand is, komen er mooie berichten & beelden uit het gebied.
Turks.nl Redactie

0000496315
De bruiloften van de broertjes Ercan en Sinan waren twee jaar uitgesteld. De woonplaats van de koppels, Yuksekova in de provincie Hakkari, was één van de plekken in het land waar de meest hevige botsingen plaatsvonden tussen Turkse strijdkrachten en de separatistische terreurorganisatie.

0000496307
De bruiloftsstoet werd gestopt door militairen. Het is in Turkije een traditie om een stoet tegen te houden, en om een kleinigheidje te vragen van de ‘sağdıç’, de ‘rechter hand’ van de bruidegom. Om de weg weer vrij te geven werd er onderhandeld, en uiteindelijk accepteerden de militairen de weg vrij te geven in ruil voor een rund.

 0000496308
De militairen schonken het rund die ze werd beloofd weer aan het bruidspaar. Ook kreeg de bruid een Turkse vlag als cadeau. Deze kuste ze uit respect.

 0000496314
Het is gebruikelijk dat er een stuk goud wordt geschonken aan het bruidspaar. Ook de militairen deden dat.

0000496309En nog even op de foto met zijn allen. De hoeveelheid goud dat geschonken wordt is op deze foto goed te zien. Gouden kettingen, oorbellen, gouden munten en de gouden armbanden die net niet zichtbaar zijn op de foto.

0000496310Ook werden de kinderen niet vergeten. Zij kregen wat zakgeld, en cadeautjes.

0000496311
Bruiloften in het oosten van Turkije zijn misschien wel de meest kleurrijke, te zien aan de jurken die de meisjes dragen. De meisjes dansen de traditionele ‘halay’. En nu is het hopen dat er geen kogels meer geschoten worden, en dat de vrede voor altijd heerst in het gebied, en bruiloften niet meer worden uitgesteld.

  • Loading...