TNT negeert peiling Turks.nl en vraagt NIET om excuses Asscher

TNT, Turks Nederlands Tegengeluid, publiceert een persbericht waarin niet wordt gevraagd om excuses van Lodewijk Asscher om zijn uitspraken over Turkse Nederlanders.
Turks.nl Redactie

Leden van TNT, waaronder Münire Manisa (PvdA) vroegen Turks.nl om een peiling te houden via Turks.nl. Daarop werd op 28 juni een stelling geplaatst op de Facebook-page van Turks.nl. De stelling trok 126 reacties en ruim 570 likes. Bijna alle respondenten waren eens met de stelling en eisen excuses van Asscher om zijn uitspraken die Turks-Nederlandse jongeren in een verdachtenhoekje zet. Het is dus opmerkelijk dat de resultaten van de poll niet wordt opgenomen in de persverklaring van de TNT.

Een bron uit TNT meldt aan Turks.nl dat de PvdA’ers binnen de TNT ‘uit angst voor eigen positie’ hebben gedrongen om geen excuses te eisen van minister Asscher. “Zondag is er uren gepraat om een poll te houden over of de Turkse gemeenschap vraagt om excuses. Ze had beloofd dat de constatering in de persverklaring opgenomen zou worden.” zegt de bron over Münire Manisa. “Ze gebruiken de Turkse gemeenschap om hun eigen politieke carrières te bevorderen“. Zo zou een ander lid van de TNT, evenals een PvdA’ster, nu een baan hebben op het ministerie van Asscher.

Een tweede bron meldt het zelfde: “TNT was een show van politiek actieve figuren die de hele gemeenschap voor zelfprofilering hebben gebruikt”. De uitslag zou meegenomen worden in het onderzoek, volgens deze bron. “We hebben haar erop aangesproken. Maar blijkbaar wil ze er niets van weten”. 

Lees hier de persverklaring van TNT.

De stelling van Turks.nl: 

Stelling: Indien blijkt dat het onderzoek van Motivaction niet op een wetenschappelijk verantwoorde wijze is uitgevoerd…

Posted by Turks on zondag 28 juni 2015