Trump trots op Turkse vrouwen

Door | Algemeen

Ivanka Trump, de dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft een Tweet over Turkse vrouwen gedeeld met haar 4.4 miljoen volgers.

Ivanka deelde een link naar de website van UN Women, de afdeling van de Verenigde Naties die werkt voor gendergelijkheid.

Op de website staat een interview met Pelin Aslantas, de enige vrouwelijke buschauffeur in de grote Turkse stad Edirne. Ze vertelt dat ze 202 mannelijke collega’s heeft.

“Auto rijden heb ik geleerd toen ik 10 was”, vertelt ze. Ze kreeg les van haar moeder. Veel later deelde haar zoon een vacature voor buschauffeurs en dat zag ze als een kans.

Het kostte wel wat tijd voordat ze haar mannelijke collega’s kon overtuigen. “Ze dachten dat ik een ongeluk zou maken of snel zou opstappen. Na een tijdje zagen ze dat ik een goede chauffeur was.”

Voor haar is haar baan wel iets moeilijker dan bij mannen. “Mijn collega’s gaan naar huis en kunnen uitrusten. Ik was mijn handen en ga direct naar de keuken. Ik kom juist meer tot rust achter het stuur dan thuis”, vertelt ze. Doorgaan is haar motto: opgeven bestaat niet. “Ik blijf werken zo lang ik kan.”

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...