Turk gewond na YPG-aanslag, gaat naar balkon en hijst Turkse vlag

Turks.nl Redactie

Een Turkse man in Reyhanlı, Hatay, raakte gewond nadat de YPG een raket afvuurde op zijn huis. Het eerste wat hij deed was een Turkse vlag hijsen op zijn balkon.

YPG vuurt raketten af op Turkse dorpen en woonwijken in Turkse steden nabij de grens.

Bij die raketaanvallen vielen in de afgelopen week meerdere doden en tientallen gewonden. Bang zijn ze niet. Zo reageerden bewoners van het Gülbaba, vlak aan de Syrische grens, woedend op berichtgeving van CNN Türk.

CNN Türk stelde namelijk dat bewoners het dorp verlieten, vanwege de raketten die op het dorp werden afgevuurd door YPG. “Wij verlaten ons dorp niet, wij zijn geen landverraders”, zegt een dorpeling.

Ook in Kilis en Reyhanlı vielen doden en gewonden. Mehmet Gürler is een van de vele slachtoffers van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK.

YPG vuurde een raket af op zijn huis in Reyhanlı, naar eigen zeggen twee minuten nadat hij de Turkse vlag had gehesen op zijn balkon. Hij raakte zwaargewond, maar het eerste wat hij deed nadat hij werd ontslagen uit het ziekenhuis, was de Turkse vlag weer hangen op zijn balkon.

Ondanks dat hij zwaargewond is, gaf hij aan klaar te zijn om te dienen voor het Turkse leger.

Gürler şimdi yaralı. Buna rağmen "Yaralı halimle gider teröristlerle mücadele ederim" diyor.

YPG roketiyle yaralandı, ilk işi bayrağı yerine asmak oldu ► http://j.mp/2GiQh23

Posted by CNN TÜRK on Friday, January 26, 2018