Turk ‘koopt’ coronavirus om baas te besmetten

AvatarTurks.nl Redactie

Een medewerker van een autodealer in de Turkse stad Adana bedacht een opmerkelijk plan om zijn baas te vermoorden en er vandoor te gaan met het geld.

De medewerker, die al drie jaar werkzaam was bij het bedrijf, kreeg de opdracht om een auto af te leveren bij een klant en het verkoopbedrag, zo’n 215 duizend lira, terug te brengen naar de dealer. Echter verdween de man van de aardbodem.

De eigenaar van de dealer kwam er later achter dat er iets groters speelde. Een ander medewerker gaf namelijk toe dat zijn collega hem probeerde te besmetten met het coronavirus. Daarvoor zou hij speeksel hebben gekocht van een corona-patiënt en dat in zijn eten en drinken hebben gedaan. Daar betaalde hij 500 lira (55 euro) voor. De baas werd toen door de ‘eerlijke’ medewerker verzocht om op die dag niet te komen naar de dealer, maar vertelde zijn baas toen niet wat de man van plan was om escalatie te voorkomen.

De eigenaar van het bedrijf is uiteindelijk niet besmet met het virus. “Allah is met goede mensen,” zegt hij tegen Turkse media.