Turken boos om bizarre eisen verhuurder

AvatarTurks.nl Redactie

Net zoals in Nederland, hebben huizenzoekers in Turkije ook te maken met extreme prijsstijgingen. Met name huurwoningen in Istanbul zijn peperduur geworden. Een studentenkamer op een goede locatie kan er al liefst 2.500 lira per maand kosten.

Op social media circuleert nu een advertentie van een huiseigenaar die zijn appartement wil verhuren. Het gaat om een woning van 90 vierkante meter groot en met 2 slaapkamers. Naast een vooruitbetaling van liefst zes maanden, heeft de verhuurder ook bizarre eisen.

Hij wil zijn woning namelijk alleen verhuren aan een gehuwde koppel die geen kinderen of een kinderwens heeft. Verder mag je er niet frituren of gerechten bereiden met een sterke geur, zoals vis. Na 9 uur is het niet toegestaan om te stofzuigen of om de wasmachine aan te zetten. Verder moet je voor 10 uur thuis zijn omdat de huiseigenaar, die boven de te verhuren woning woont, vroeg naar bed gaat. De schoonmaakkosten van de openbare ruimten (de trap) bedragen 200 lira per maand.

Mocht je voor het gebouw willen parkeren, wil de eigenaar 750 lira per maand extra ontvangen. Roken is ook alleen toegestaan op balkon. Op social media reageren Turken vol onbegrip en woede.