Turken moeten zich houden aan 24 regels tijdens bruiloften

AvatarTurks.nl Redactie

Op 15 juni mogen trouwzalen in Turkije weer open voor bruiloften. Trouwen bij de wet kon natuurlijk altijd al, maar een bruiloft was niet toegestaan.

Eerder werd aangekondigd dat trouwen onder bepaalde voorwaarden weer wordt toegelaten in Turkije. Die voorwaarden zijn vandaag bekendgemaakt. De regels gaan best ver: van het meten van temperaturen van bezoekers en een verbod op dansen. Dit zijn de belangrijkste regels:

– Bij aanvang worden alle gasten gecontroleerd op koorts. Heeft iemand koorts? Dan moet men naar een ziekenhuis om getest te worden.

– Handen desinfecteren bij aanvang is verplicht.

– Maskers zijn verplicht voor alle aanwezigen. De organisatie van een bruiloft moet dat beschikbaar stellen voor alle gasten.

– Een ceremonie om cadeau’s in ontvangst te nemen, is verboden (godzijdank).

– Cadeau’s dienen verzameld te worden in bijvoorbeeld een kist, zonder contact.

– Groepsfoto’s zijn verboden. Verder mag enkel de bruid en de bruidegom aanwezig zijn tijdens bijvoorbeeld het snijden van taart.

– Bij de inrichting moet rekening worden gehouden met social distancing. Tafels moeten op 1,5 meter afstand van elkaar. Tussen de stoelen moet er minstens 60cm afstand bewaard worden. Alleen leden van een huishouden hoeven geen afstand te houden aan een tafel.

– Er moet desinfectiemiddel aanwezig zijn op elke tafel.

– Het afspelen van muziek om te dansen is verboden. Muziek mag als achtergrondmuziek.

Alle regels lezen? Je vindt ze hier.