Turks.nl

Turken voeren actie om Israëlische producten te boycotten

Anadolu Agency

[caption id="attachment_5829" align="alignnone" width="1200"]Anadolu AgencyDemonstratie voor vrede in Gaza[/caption]Terwijl Israël een bloedbad verricht in Gaza, roepen Turken elkaar massaal op om Israëlische en Amerikaanse producten te boycotten.

Op Facebook en Twitter worden er lijsten gedeeld met merken die Israël zouden steunen, waaronder Coca Cola, Lays, Nestle en zelfs producten van Unilever. Gemeld wordt dat Turkse gemeenten Ordu, Erzurum, Denizli en Nevsehir de actie steunen en het verkoop op Coca Cola zullen verbieden.

Mensen delen teksten als ‘Steun de oorlog niet, drink geen Coca Cola’ en ‘Elk product dat je koopt keert terug als een bom op de Palestijnen’. Zij vinden dat iedereen de Turkse alternatieven van de producten moeten consumeren.

Buycott
Ook is de app ‘Buycott’ razend populair onder mensen die Israël willen boycotten. De app maakt het mogelijk om barcodes te scannen. De app geeft dan aan of het product uit Israël komt.

Reactie Coca Cola
Coca Cola Turkije heeft gereageerd op de vraag of het Israëlisch leger door ze wordt gefinancierd, zoals dat wordt beweerd door de boycotters. “Coca Cola is actief in 200 landen en is voor 100% een publiek. Daarom steunt het geen enkel land, bestuur, ideologie of religie” geeft het bedrijf als antwoord. In maart heeft het bedrijf gemeld dat zij één van de grootste investeerders en werkgevers zijn in Palestina en dat 3.500 Palestijnse gezinnen hun brood verdienen dankzij Coca Cola.

Schermafbeelding 2014-07-21 om 15.40.53Schermafbeelding 2014-07-21 om 15.41.04

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl