Turkije belooft Kobani te verdedigen

Turkije gaat de Koerdische stad Kobani verdedigen.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Dat heeft de Turkse premier Davutoglu bekendgemaakt. Volgens hem zal Turkije er alles voor doen om te voorkomen dat de stad in handen valt van de terroristische IS.

“We willen niet dat Kobani valt”, zegt de premier. “Geen enkel ander land heeft de capaciteit om de ontwikkelingen in Syrië en Irak te beïnvloeden. En geen enkel ander land dan het onze, zal zo worden getroffen”, stelde hij over Turkse steun.

Bronnen uit het gebied melden dat Kobani op elk moment kan vallen. De IS is al gestart met een opmars richting het centrum van de stad. De afgelopen twee weken vluchtten zo’n 200.000 mensen de stad uit. Veel daarvan worden opgevangen door Turkije. Kobani ligt in het noorden van Syrië, direct aan de Turkse grens. 

Het Turkse leger heeft maatregelen genomen nu de dreiging steeds dichterbij komt. Zo zijn er tanks gestationeerd op de grens. Donderdag gaf een meerderheid in het parlement toestemming om Irak en Syrië binnen te vallen wanneer dat nodig is. Wanneer Turkije ingrijpt, is nog onbekend.

  • Loading...