Turks.nl

Turkije bezorgd om toestand Hamburg

Minister Davutoglu van buitenlandse zaken zegt bezorgd te zijn over de toestand in de Duitse stad Hamburg, waar een groot deel van de binnenstad tot ‘gevarenzone’ is verklaard.

Dat zegt hij tegen persbureau Anatolia.

“Vooral sinds de economische crisis zijn er vele verschillende stromen ontstaan, waaronder extreemrechtsen die hun plek hebben in de politiek. Andere is het verdwijnen van het evenwicht tussen het demonstratierecht en openbare orde in veel steden, en de risico’s die dat met zich meebrengt.”

Volgens Davutoglu wonen er veel mensen met een Turkse nationaliteit in steden als Hamburg, Frankfurt en Stuttgart. Daar zijn sinds enkele jaren occupy-demonstraties aan de gang. “We volgen de ontwikkelingen, samen met onze ambassadeurs, met zorgen”.

De demonstraties begonnen op 21 december, en de politie trad daarbij excessief op. Honderden demonstranten en politieagenten raakten daarbij gewond. “De politievakbond adviseerde zelfs om vuurwapens te gebruiken tegen de demonstranten, dit is verontrustend. Wij willen niet dat onze Turkse burgers en alle andere inwoners van het land schade oplopen.” vertelt de minister. 

© Turks.nl

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl