Turkije biedt Frankrijk samenwerking in terreurbestrijding

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft vrijdag, naar aanleiding van de terreuraanslag in Parijs, de Franse president François Hollande opgebeld om Frankrijk te condoleren.
Turks.nl Redactie

Erdogan benadrukte in het gesprek dat Turkije in solidariteit is met Frankrijk en openstaat voor alle vormen van samenwerking tegen terrorisme. Bovendien heeft de Turkse president aangekaart dat er strenger moet worden opgetreden tegen terreur. Hiernaast condoleert hij de nabestaanden van de slachtoffers met hun verlies en uit hij zijn oprechte deelneming aan het Franse volk.

Hollande waardeert het telefoontje van Erdogan en dankt hem voor zijn steun. “Wij weten dat Turkije ons steunt” was het antwoord van de Franse president. Tevens geeft Hollande aan dat de terroristen het doel hadden om verwarring over de islam te creëren en de sociale vrede in Frankrijk te verstoren. Echter geeft hij aan dat zij niet zullen toegeven aan deze doorgestoken kaart. Tot slot heeft de Franse president gezegd het eens te zijn met Turkije, betreft het versterken van de samenwerking in de strijd tegen terrorisme.

Turks.nl / Esra Altun

  • Loading...