Turkije bombardeert IS en PKK-doelen

Vrijdagavond is Turkije gestart met zware luchtaanvallen in Syrië en Noord-Irak. Dat melden Turkse media.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Turkse F16’s lossen bommen op terreurdoelen in beide landen. In het noorden van Syrië worden stellingen van de IS geraakt, terwijl in Irak PKK-kampen doelwitten zijn. De operatie is een reactie op meerdere aanvallen van de PKK in Turkije, waarbij meerdere politieagenten waren gesneuveld. 

Update 23:50 – Ruim 20 F16’s hebben deelgenomen aan de bombardementen.

IS
Turkije heeft besloten om niet meer af te wachten als het gaat om de IS: De Turkse veiligheidsraad heeft bepaald dat de Turkse strijdkrachten overgaan naar ‘actieve verdediging’. Vrijdag ochtend werden al drie doelen geraakt, waarvan twee commandocentra en een munitiedepot.

PKK
Sinds de zelfmoordaanslag van de IS in Suruc, waarbij 32 Koerdische activisten om het leven kwamen, vinden er veel PKK-aanvallen plaats in Turkije. Zo werden er woensdag twee politieagenten in hun slaap geëxecuteerd door terroristen. De dag erna werd een politieagent doodgeschoten die onderweg was naar een ongeval. De melding bleek een val te zijn. Al voor de aanslag in Suruc had PKK gemeld de wapenstilstand eenzijdig op te schorten

Minstens vijf PKK-kampen zijn geraakt in het noorden van Irak. Analisten zeggen op TV dat dit wel eens het einde kan betekenen van de vredesbesprekingen tussen de overheid en de terroristen.

  • Loading...