Turkije gaat verwoeste steden herbouwen

De Turkse overheid steekt miljarden dollars in de heropbouw van de steden die zijn getroffen door het geweld van de PKK.
Turks.nl Redactie

Bij de strijd van de Turkse strijdkrachten tegen de PKK zijn veel gebouwen in meerdere steden in het oosten van het land verwoest. Dat kwam voornamelijk door de explosieven die waren geïnstalleerd door de terroristen om Turkse militairen in een val te lokken. In de afgelopen weken werden gebouwen, waarvan bekend was dat er explosieven in waren verborgen, op afstand vernietigd door de strijdkrachten. De inwoners van de steden sloegen op de vlucht wegens het PKK-geweld.

Cizre
In de stad Cizre, waar in de afgelopen maanden hevige gevechten plaatsvonden, zijn minstens 2.700 woningen verwoest. De heropbouw daarvan gaat 1,3 miljard dollar kosten. Ook de infrastructuur van de stad liep veel schade op. Dat kwam doordat terroristen tevergeefs kuilen groeven en straattegels stapelden om de strijdkrachten op afstand te houden.

De schade in de andere steden waar gevechten plaatsvonden zoals Lice, Silvan, Nusaybin en Silopi, is nog niet berekend. 

Bij aanvallen van de PKK zijn ruim 400 militairen en politieagenten om het leven gekomen. De schoonveegacties van de strijdkrachten in meerdere steden duren nog voort.

  • Loading...