Turkije legt beslag op bezittingen Reza Zarrab na bekentenis

Turks.nl Redactie

Nadat Reza Zarrab besloot alles te bekennen, waaronder de illegale handel met Iran en het omkopen van de oud-minister van Economische Zaken Zafer Çağlayan, hebben de Turkse autoriteiten besloten beslag te leggen op al zijn bezittingen.

Zarrab werd in maart 2016 gearresteerd in de VS, omdat hij Amerikaanse sancties tegen Iran zou hebben overtreden. Eind november werd echter bekend dat hij niet langer verdachte was, maar kroongetuige in de zaak.

De miljardair besloot alles te bekennen, waaronder het omkopen van de oud-minister van Economische Zaken voor 50 miljoen euro.

Na de bekentenissen werd er besloten beslag te leggen op al zijn bezittingen en de bezittingen van zijn naasten. Zijn vrouw, de popster Ebru Gündeş, heeft geluk. Dankzij de huwelijkse voorwaarden tussen de twee, valt zij niet onder de regeling.

Onder de in beslag genomen bezittingen bevinden zich: een huis in Kandilli, Istanbul. Een privéjet ter waarde van 12 miljoen dollar, een portret ter waarde van 1 miljoen 50 duizend lira, 47 appartementen in Büyükçekmece, Istanbul, een zomerhuis ter waarde van 1 miljoen 850 duizend lira, een appartement in Istanbul ter waarde van 4 miljoen lira, drie luxe appartementen in Bakırköy, Istanbul, twee verdiepingen in het Metroport Busidence Plaza en een fabriek in Tuzla, Istanbul.

İşte Reza Zarrab'ın el konulan mal varlığı

Daarnaast is beslag gelegd op de bedrijven die eigendom zijn van de zakenman ter waarde van 300 miljoen dollar.

İşte Reza Zarrab'ın el konulan mal varlığı

Alle namen waar door de regering beslag op is gelegd: Rıza Sarraf, Alara Sarraf, Hüseyin Sarraf, Şebnem Sarraf, Can Sarraf, Mehmet İbrahim Burhanettin, Behruz Büyükoğlu, German Ghanbari Arablou, Hüseyin Karabeyli, Bahram Dargan Moghaddam, Aydın Harazi, Serdar Güneş, Ali Hossein Zadeh, Göksel Kum, Perviz Leki, Ahmet Saygın, Omid Mohagieh, Hüseyin Nobar, Mohammed Deza, Ali Polat.

  • Loading...