Turkije: lichamen piloten gevonden

Het Turkse leger zegt dat het de lichamen van de twee piloten heeft gevonden die onlangs in hun straaljagers werden neergehaald door Syrië. De lichamen moeten nog worden geborgen.
Turks.nl Redactie
Total
Shares


Het leger was op zoek naar de lichamen sinds het toestel op 22 juli werd beschoten en neerstortte. Het wrak van het toestel ligt voor de Syrische kust op een diepte van zo’n duizend meter. Verdere details over de vindplaats zijn niet gegeven.

Of de lichamen bij het toestel liggen, is niet duidelijk. Er zijn tot nu toe geen aanwijzingen dat de piloten hun schietstoel hebben gebruikt.

Syrië benadrukte na het incident dat het toestel boven Syrisch grondgebied vloog en dat niet duidelijk was dat het een Turks toestel was. Turkije erkende dat het vliegtuig, per ongeluk, kort in het luchtruim van Syrië was, maar toen het werd neergehaald zou het alweer in internationaal luchtruim zijn geweest.

Het incident leidde tot verhoogde spanning tussen Damascus en Ankara. De Turkse regering besloot onder meer om tanks en luchtafweer naar de grens met Syrië te sturen. Ook riep Turkije de NAVO-landen bijeen in een spoedzitting. De NAVO kwam daarop met een scherpe veroordeling van Syrië.

Bron: nos.nl

  • Loading...