Turkije opent luchthaven in Hakkari

Door | Algemeen

Yüksekova is een stad in het uiterste zuidoosten van Turkije in de provincie Hakkari, dat grenst aan zowel Iran als Irak. De stad staat bekend om vele aanslagen op politieagenten, militairen en ambtenaren door de PKK. Het gaat economisch erg slecht met de stad, omdat ondernemers niet willen investeren wegens sabotage door de terreurorganisatie. Zo worden fabrieken voortdurend vernield door PKK’ers en worden werkmachines in brand gestoken. Er worden zelfs werknemers en bedrijfseigenaren ontvoerd om ze te intimideren.

De PKK wil niet dat het gebied zich economisch en sociaal ontwikkelt, omdat zij bang zijn om aanhang te verliezen. Ook worden ouders die hun kinderen willen sturen naar school ernstig bedreigd. In de afgelopen jaren zijn tientallen leerkrachten ontvoerd en er zijn veel scholen in brand gestoken om de educatie van Koerdische kinderen een halt toe te roepen.

Luchthaven
Vanochtend is de eerste vlucht geland op de splinternieuwe luchthaven. Later op de dag zal de officiële opening plaatsvinden met het bijzijn van president Erdogan en premier Davutoglu. De bouw heeft zo’n 120 miljoen lira gekost en heeft vijf jaar geduurd: Langer dan de drie jaar dat gepland was wegens de vernielingen. 

Reistijden
Reizigers die van en naar Hakkari willen vliegen moesten dat voorheen doen via de luchthaven in de stad Van. Dat betekende meer dan drie uur extra reistijd. Reizen met een touringbus, wat gebruikelijk is in Turkije, duurde meer dan een dag. Met de nieuwe luchthaven staat een reiziger uit Hakkari in twee en een half uur in Istanbul. Vliegen naar Ankara duurt slechts anderhalf uur.

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...