Turks.nl

Turkije stelt sancties in tegen voormalige vriend Syrië

turkije-vlag

Turkije gaat een aantal economische sancties tegen het Syrische regime instellen.

Dat heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu aangekondigd.

De Turkse regering gaat onder andere de tegoeden van Syrië bevriezen. Daarnaast worden de banden met de Syrische centrale bank verbroken en worden andere samenwerkingsverbanden met Damascus stopgezet. Er zullen ook geen wapens meer geleverd worden aan het regime van de Syrische president Bashar Assad.

‘Elke kogel die wordt afgevuurd, elke moskee die gebombardeerd wordt, vernietigt de legitimiteit van de Syrische leiders en vergroot de kloof met Turkije’, stelt Davutoglu. ‘Syrië heeft zijn laatste kans verkwanseld.’

Hij zei er nog bij dat Syrië in een vicieuze cirkel van geweld terechtgekomen is, ondanks de waarschuwingen van de Turken.

De sancties van Turkije volgen in het zog van de sancties die de Arabische Liga oplegt aan Syrië. Ook de Europese Unie had al sancties ingesteld en heeft deze week aangekondigd om die nog verder uit te breiden.

Volgens de Verenigde Naties zijn er sinds het begin van de opstand in Syrië ten minste 3500 mensen omgekomen. De VN-Veiligheidsraad heeft zelf nog geen sancties opgelegd, omdat Rusland en China hun veto stellen. 

Bron: nieuwsblad.be 

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl