Turkije stopt met vluchten naar Koerdische Autonome Regio

Door | Algemeen

Turkije heeft op verzoek van Irak de vluchten naar de Koerdische Autonome Regio (KAR) voorlopig gestopt. Dat melden Turkse media.

Het Turks consulaat in Erbil, de regionale hoofdstad van Noord-Irak kwam naar buiten met de verklaring. Het Iraaks directoraat van burgervluchten had namelijk daartoe opgeroepen.

Daarop lieten luchtvaartmaatschappijen Turkish Airlines, Atlas Global en Pegasus weten dat de vluchten van en naar Erbil en Suleimaniya vanaf vrijdag 29 september 18:00 plaatselijke tijd niet meer mogelijk zullen zijn.

Onafhankelijkheidsreferendum

De Koerdische Autonome Regio in het noorden van Irak hield maandag 25 september een illegaal onafhankelijkheidsreferendum. Daarop sloot Iran het luchtruim voor vluchten uit de KAR.

Irak riep de regionale regering de grenzen en luchthavens over te dragen aan de federale regering, maar daar gaf de KAR geen gehoor aan.

Onlangs gaf het federale parlement de Iraakse premier de opdracht om troepen te sturen naar Kirkuk, een multiculturele stad die officieel tot Irak behoort, maar wordt bezet door de KAR.

Aan de oproep van Irak gaven ook Jordanië, Egypte en Libanon gehoor. Iran was daar dus eerder mee, afgelopen zondag werden het luchtruim gesloten voor Noord-Irak.

https://twitter.com/MlaysiaUpdate/status/913081771771785216

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...