Turkije vraagt meer steun voor armste landen

Tijdens een conferentie van de Verenigde Naties voor de 48 armste landen van de wereld, heeft de Turkse president Abdullah Gül vandaag een oproep gelanceerd voor meer internationale hulp.
Turks.nl Redactie

“Als de 900 miljoen inwoners van de landen in kwestie geen perspectieven hebben, kan er ook geen duurzame vrede en welvaart zijn”, aldus Gül op de opening van de conferentie in Istanbul.

De Turkse president eiste meer inspanningen om onder andere de landbouw en het onderwijsstelsel verder uit te bouwen. Ook meer rechten voor vrouwen is volgens de president belangrijk voor de ontwikkeling.

Afstand
In 1971 behoorden nog 25 landen tot de groep van minst ontwikkelde landen, vandaag de dag zijn dat er al 48. “De afstand tussen deze landen en de rest van de wereld wordt steeds groter”, aldus Gül, wiens land gastheer is van de conferentie. “Zo verder doen is geen optie.”

Nog tot vrijdag worden meer dan 50 regeringsleiders en meer dan 100 ministers verwacht. Aan de conferentie nemen ook landen deel die niet tot de minst ontwikkelde landen horen.

Bron

  • Loading...