Turks gevechtsvliegtuig neergestort bij Syrië

Het Turkse veiligheidskabinet komt in spoedzitting bijeen in verband met het neerstorten van een Turks gevechtsvliegtuig voor de Syrische kust.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Dat meldt nos.nl

Er zijn berichten dat het toestel door de Syrische luchtafweer is neergehaald. De Turkse premier Erdogan kan dat niet bevestigen. Wat de oorzaak is, moet worden onderzocht, zei hij.

De Turkse strijdkrachten meldden eerder vandaag dat een Turkse F4 Phantom van de radar was verdwenen. Dat gebeurde in de buurt van de Syrische grens, boven zee.

Luchtafweer
Een bron van de BBC meldde dat de Syrische luchtafweer een onbekend toestel uit de lucht had geschoten. Dat gebeurde iets ten noorden van de stad Latakia. Ook Turkse en Syrische media hadden informatie dat het toestel was neergehaald.

Turkije en Syrië staan op gespannen voet met elkaar. De Turkse regering heeft veel kritiek op de manier waarop de Syrische regering de opstand tegen het bewind van president Assad neerslaat.

Update 23:15: De Turkse regering heeft bevestigd dat het toestel is neergehaald door het Syrische leger. De verklaring kwam na een spoedoverleg tussen de ministers en de legertop. De toestand van de piloten is nog onbekend.

Update 00:00: De Syrische minister van defensie meldt dat het vliegtuig zich 1km op Syrische wateren bevond, en daarom is neergehaald. “Pas na het neerhalen kwamen we er achter dat het een Turks vliegtuig was” aldus Syrië.

  • Loading...