Turks gezin van 4 dood aangetroffen

AvatarTurks.nl Redactie

In de Turkse stad Antalya zijn vier mensen dood aangetroffen in een appartement. 

De slachtoffers zijn twee ouders van 36 en 38 en twee kinderen van 9 en 5.

Een kennis van het gezin besloot naar hun appartement te gaan toen hij niks meer van het gezin hoorde. Toen er niet werd geopend na twee bezoeken, schakelde hij de politie in.

Eenmaal binnen, merkten ze dat ze te laat waren. Alle leden van het gezin waren overleden. De vader en de kinderen werden hand in hand getroffen in de woonkamer. De moeder van het gezin in de badkamer.

Binnen werden drie politieagenten en drie ambulancemedewerkers onwel. Zij zijn preventief overgebracht naar het ziekenhuis. Ook werd het gebouw ontruimd. Mogelijk zijn giftige stoffen de doodsoorzaak.

In een brief vertelt vader Selim Simsek dat hij geen andere keus had. “Het spijt me. Ik kon niks meer doen. We maken er een einde aan.” vertelt hij. Hij was sinds negen maanden werkloos en zou grote financiële problemen hebben.

Geschokt

Het is de tweede vergelijkbare gezinsdrama in Turkije in zeer korte tijd. Afgelopen week werden 4 broers en zussen, die samen woonden in Istanbul, dood aangetroffen. Mogelijk pleegden zij samen zelfmoord omdat ze al langere tijd financiële problemen hadden. Toen reageerden Turken al geschokt.

Heb jij hulp nodig?
Dan kun je contact opnemen met Stichting 113Online via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113online.nl. Of bel de Kindertelefoon via 0800 0432 of gebruik de chatfunctie op kindertelefoon.nl.