Turks kind dood om vallende geit

In de Turkse stad Diyarbakir heeft zich een treurig en opmerkelijk geval voorgedaan. De 13-jarige Heval Yildirim is omgekomen doordat er een geit op hem neer viel.
Turks.nl Redactie

De vader van het kind had een geit gestald op het dak van een flatgebouw van vier hoog, omdat hij geen andere plek had om het dier achter te laten. De geit was in afwachting van de slacht voor het offerfeest. Echter sprong het dier over de afrastering heen en viel vervolgens naar op het spelende kind, aldus het Turkse persbureau Dogan.

Het jongentje werd zwaargewond afgevoerd naar een ziekenhuis, maar overleed daar aan zijn verwondingen.

De vader sprak over de treurige gebeurtenis:
“Mijn zoon wachtte al dagen enthousiast op deze dag, het offerfeest dus. Nadat ik hem in de avond vroeg om naar huis te komen, liep hij met me mee tot de tweede verdieping, maar veranderde zijn gedachte en liep vervolgens weer naar beneden om met zijn vrienden te spelen. Aangezien er niemand thuis was, ben ik richting de moskee gaan. In de tussentijd werd ik opgebeld door een bekenden, die zeiden dat er iets van ons gebouw naar beneden was gevallen. Toen ik terug kwam zag ik wat er aan de hand was. Dat ‘iets’ wat naar beneden was gevallen was de geit, die neer was gavallen op mijn zoon. Mijn zoon was zwaar gewond. Alle medisch inspanningen van het ziekenhuis Dicle Universitesi Tip Fakultesi hastanesi mocht helaas niet baten. Ze konden hem niet meer redden. Ik weet niet wat ik er over moet zeggen. De officier van Justitie heeft laten weten dat zo een ongeval zich nog nooit eerder heeft voorgedaan”, aldus de vader van het kind.

Turks.nl / Esra Altun 

  • Loading...