Turks koppel veroordeeld tot 1.311 jaar celstraf

Turks.nl Redactie

Ahmet en Rukiye Toğrul zijn veroordeeld voor het oplichten van honderden personen met de belofte een huis te regelen voor hen. De man en vrouw zijn beide bestuurders van het bouwbedrijf Uludağ İnşaat.

Het stel werd twee maanden lang gevolgd door de politie in Ankara en uiteindelijk opgepakt en gearresteerd. Het koppel vermomde zich tot postbezorgers of verhuizers en veranderde steeds van woonplaats tussen Ankara, Istanbul en Bursa.

Uiteindelijk werden de twee gearresteerd door de politie bij een huisinval. Daarbij werd onder andere een neppaspoort gevonden. De rechtbank heeft het stel schuldig bevonden aan oplichting.

Voor elk slachtoffer kreeg het stel drie jaar celstraf, wat neerkwam om 657 jaar celstraf voor Ahmet en een boete van 2 miljoen 628 duizend lira. Zijn echtgenote Rukiye kreeg een celstraf van 654 jaar en een geldboete van 2 miljoen 624 duizend lira.

De slachtoffers zochten elkaar destijds op en deden allemaal aangifte tegen het stel toen bleek dat ze hun beloofte huis niet kregen.

  • Loading...