Turks leger maakt cijfers Operatie Olijftak bekend

Turks.nl Redactie

De Turkse Strijdkrachten hebben de cijfers van ‘Operatie Olijftak’ bekendgemaakt.

Sinds het Turkse leger samen met milities van het Vrije Syrische Leger Afrin binnenviel zijn 31 militairen gesneuveld. Zeker 143 militairen raakten gewond bij gevechten tegen YPG, de Syrische tak van de terroristische PKK. Van de gewonde militairen zou er één in levensgevaar zijn.

Daarnaast laat het leger weten dat er 627 doelen zijn bestookt en ten minste 1.369 terroristen zijn uitgeschakeld. De operatie is nu al enkele weken aan de gang. Het is de tweede operatie in Noord-Syrië na Operatie Eufraat Schild.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS-terroristen.

De meest recente kaart van Afrin: Geel = YPG Blauw = Operatie Olijftak

Operatie Eufraat Schild

In de nacht van 23 op 24 augustus 2016 viel het Turkse leger Noord-Syrië binnen om een groot grensgebied te bevrijden van de terroristische organisaties IS en YPG. Na 7 maanden vechten wist Turkije de controle te krijgen over twee duizend vierkante kilometer met 243 nederzettingen. Grote steden als Al-Bab, Jarablus en Dabiq werden overgedragen aan het Vrije Syrische Leger.

Met de operatie werd het grensgebied met IS-territorium weggevaagd. 72 Turkse soldaten sneuvelden tijdens de operatie, nog eens meer dan 500 door Turkije getrainde Syrische rebellen kwamen om. Bijna 500 terroristen werden gedood.

Son dakika: Afrine Zeytin Dalı operasyonundan dakika dakika gelişmeler

  • Loading...