Turks OM start onderzoek naar aanleiding van beweringen Kılıçdaroğlu

Turks.nl Redactie

De Turkse openbare aanklager is een onderzoek gestart naar aanleiding van de beweringen van oppositieleider Kılıçdaroğlu.

De oppositieleider sprak enkele dagen geleden op een partijbijeenkomst en toonde documenten waaruit zou blijken dat de familie van president Erdoğan miljoenen smokkelde naar het buitenland.

Volgens de president en de regering zijn de documenten nep. Het Turkse openbaar ministerie eist de documenten van de oppositieleider om een onderzoek te starten.

Zarrab

Ondertussen heeft Reza Zarrab in de Verenigde Staten als kroongetuige bekend dat hij Amerikaanse sancties tegen Iran heeft omzeild met behulp van Turkse ministers en de oud-baas van de staatsbank Halkbank. Hij gaf oud-minister van Economische Zaken Zafer Çağlayan zo’n 50 miljoen euro om hem om te kopen. Volgens Erdoğan is Zarrab onder druk gezet.

”Wat er ook uitkomt in die rechtzaak. Wij hebben niets verkeerds gedaan”, zei de Turkse president vandaag. Ook had Erdoğan vandaag een boodschap voor de oppositieleider: ”Je zal boeten voor wat je gedaan hebt.”