Turks onderzoek tegen Minecraft

Door | Algemeen

De minister van familiale en sociale zaken (Ayşenur İslam) lijkt hier toch anders over te denken. Islam kreeg namelijk middels een vraag van een journalist te horen dat men tijdens het spelen van Minecraft punten kunnen krijgen door personages te doden. Deze gewelddadigheid tegen de personages, o.a. vrouwen, dieren en vrienden, zou namelijk de spelers stimuleren om geweld te gebruiken. Aan Islam werd gevraagd of er onderzoek gaande was naar games die dit soort geweld zouden uitstralen en of er überhaupt maatregelen getroffen zouden worden.

Islam gaf aan dat ze aandacht zou schenken aan de klachten tegen Minecraft. Er zal een onderzoek gestart worden naar ‘geweld’ in Minecraft. In dit onderzoek zullen agenten een kijkje nemen in de wereld van Minecraft om de game te observeren. Als blijkt dat de game een negatieve invloed heeft op de ontwikkeling van kinderen, kan de Turkse regering er voor kiezen om een rechtszaak aan te spannen tegen de eigenaren van Minecraft. 

Het is nog even afwachten, maar men weet wel dat verbieden van Minecraft in Turkije in ieder geval zal leiden tot pijn in het hart van alle Minecraft fans. 

Wij probeerden de Baklava van Albert Heijn uit

De slimme ondernemers haken in op Islamitische feestdagen:...

Beyaz Show kapt ermee

Het was misschien het meest succesvolle programma van de...

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...

Çağatay Ulusoy en Gizem Karaca veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een groep artiesten, waaronder de bekende acteurs Çağatay...